Prinsesstårta delux
Henriks 30års dag och till jobbet fick han ta med sig sin favorittårta, prinsesstårta! Dagen till ära så blev tårtan en dubbel variant med hemgjord vaniljkräm och krämgrädde.
Jag har tagit inspiration av sebastien-boudet sätt att göra prinsesstårta på.
Förberedelser och ingredienser:
- Två satser av tårtbotten, recept finns på bloggen här.
- Vaniljkräm, recept på bloggen här.
- Marsipan, recept på bloggen här.
- Marsipanrosor
- Hallonsylt en burk
- Färska hallon
- 5dl vispgrädde
- Grön pastafärg
- Röd pastafärg
Sockerlag
- 1,5 dl vatten
- 1 dl socker
- Några hallon
- Vaniljpulver eller skalet från vaniljstången från krämen
- Skal av en citron
Gör så här för en dubbel prinsesstårta:
- Bottnarna görs med fördel dagen innan, jag brukar göra flera dagar innan och frysa in, dagen före jag ska sätta ihop tårtan lägger jag fram dem i kylen.
- Marsipanen görs någon dag i förväg, jag förvarar i kyl.
- Vaniljkrämen görs kvällen innan eller några timmar innan tårtan ska sättas ihop.
- Dags att sätta ihop tårtan:
- Koka sockerlag och låt svalna i kyl.
- Knåda och färja marsipanen, tillsätt florsocker om den blir kladdig. Det går att ha karamellfärg med då måste mer florsocker tillsättas.
- Gör rosor och ställ åt sidan.
- Dela bottnarna till 6 bottnar
- Pensla den första med sockerlag och fyll med hallonsylt
- Nästa lager: sockerlag och vaniljkräm (spritsa på den så får du ett tjockt och härligt lager) men spara lite vaniljkräm till grädden.
- Gör om steg 7 och sedan 8 men på detta lager lägger du färska hallon, tillför en underbar smak av hallon.
- Sedan ett tjockt lager av grädde blandat med lite av vaniljkrämen där också kupolen formas.
- Sista botten på och sedan är det bara att täcka med marsipan och dekorera med rosor och florsocker. Klart!

