Kladdkakebrownie med hallonmousse

 
 
Choklad botten kladkaka typ :) - gott!
100 g smör
180 g socker
100 g choklad
90 g mjöl (+ 1 tsk bakpulver valfritt)
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
2 ägg
1 espresso
Blanda allt i kastrull över värme tills jämn smet och grädda 150-175 grader varmluft ca 15-20 min. me håll koll med sticken så du får den konsisstens du vill ha. Ställ åt sidan och låt svalna helt innan du börjar med hallonmoussen. 
 
Hallonmousse
250-300 g frysta hallon - kokas och silas 
100 g socker 
3 dl vispgrädde 
5 gelatinblad (kan minskas till 4-4,5 till nästa gång om man vill ha den liite mindre fast)
cintronzest 1 st citron 
 
1. blötlägg gelatinblad i kallt vatten
2. koka upp hallon och socker  - sila av 
3. smält gelatin i hallonpure - håll i ren skål och ställ åt sidan för att svalna av (ej kyl!)
4. Lättvispad grädden 
5. blanda i lite av grädden i hallopuren och rör sedan ihop allt och häll över den avsvalnade kladdkakaebotten som du placeras i springform eller tårtring. 
6. låt sätta sig i kyl några timmar innan dekorering och servering.