Äppelmuffins med knäckigt smulpajstäcke
Ingredienser
muffins
- 150g rumstemp smör
- 180g (2dl) socker
- 2 st ägg
- 0,5dl mjölk
- 2 tsk vaniljsocker
- 180g (3dl) mjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- nypa salt
äpple
- 2 st äpplen
- ca 2 tsk kanel
- ca 1 msk farinsocker
smuldeg
- 100g smör
- 120g (2dl) vetemjöl
- 40g (1dl) havregryn
- 90g (1dl) socker (vitt, råsocker, farin)
- 2 msk sirap
Gör så här:
Smuldeg:
1. mixa ingredienserna tills det är en jämn smulig deg. inte förlänge.
2. Låt stå kallt medans du gör resten.
Äpplen
1. skala och skiva äpplena
2. Blanda med kanel och socker, låt stå.
Muffins
1. Sätt ungen på 200 grader.
2. Vispa smör och socker
3. Vispa ner ett ägg i taget
4. Blanda i mjölk+vaniljsocker och sedan mjöl+bakpulver och salt.
5. Häll i muffins i fomrarna upp till max hälften.
6. Lägg på ca 3 skivor på varje muffins
7. Lägg på smuldeg.
8. Grädda i ca 15-20 min