Vaniljkräm - Len, krämig och alldeles supergod!

Denna vaniljkräm gör jag alltid till tårtor och bakverk numera, följde tidigare ett recept efter roy fares och det blev bra. Men med att erfarenheten växer blir recepten godare och godare. Övning ger färdighet, så är det ju :D! 
 
Räcker till 1-2 lager i tårta, men eftersom jag alltid gör mina recept med gram nu för tiden så går det att procentuellt öka på varje ingrediens efter önskad mängd. 
Ingredienser:
  • 250 g mjölk
  • 1 vaniljstång
  • 25 g maizena
  • 67 g socker 
  • ca: 45 g äggula (3 st medelstora)
  • 50 g smör
Gör så här: 
  1. Koka upp mjölk med delad vaniljstång samt frön i en kastrull. 
  2. Vispa äggula med socker i en bunke tills allt är blandat. 
  3. Vispa i maizena i bunken med ägg och sockerblandningen. 
  4. Börja med att vispa i bunken när du häller en tunn stråle av mjölkblandningen från kastrullen.
  5. När allt är i bunken kan du hälla över det i katrullen. 
  6. Sätt kastrullen på plattan på medelvärme.
  7. Se till att röra runt hela tiden i krämen tills du märker att den börjar tjockna lite. Då börjar du vispa ordentligt så du inte får klumpar. Vispa konstant över värmen någon minut.
  8. Vänd i smör med slickepott och häll sedan i ren bunke. Plasta och låt stå i kyl tills den är helt sval.
  9. Klart
 
 
 
 
 
 
Lycka till!