Fröknäcke med fiberhusk

Val av frön och nötter kan man blanda som man själv gillar eller vad man har hemma. Grund receptet är att ha 2 msk fiberhusk, 2 msk mandelmjöl/majsmjöl och 5 dl vatten. 
Detta knäckebröd är SÅ gott och uppskattas av hela familjen! 
Ingredienser: 
1. Blanda ihop solrosfrön, linfrön, sesamfrön och puumpa kärnor
2. Tillsätt fiberhusk, mandelmjöl och salt
3. Tillsätt till sist vatten och rör om i ca 5 min tills det börjar bli en lite tjockare massa
4. Låt stå och svälla i ca 1 timme
5. Bre ut ett tunt lager av smeten på två plåtar klädda i bakplåtspapper
6. Strö över flingsalt och ställ in båda plåtar i ugnen i ca 60 min i 160 grader varmluft, men byt plats på plåtarna efter ca halva tiden (30min) för att fördela värmen i ugnen
7. Låt dem svalna och avlossa försiktigt från plåten. Bryt loss i delar och förvara torrt 
Receptet från (https://www.kokaihop.se/recept/lchf-knackebrod) 

Mer från bloggen

Till bloggens startsida

Välkommen

Hej, kul att du hittat hit! Syftet med denna blogg är att spara utvalda och egna recept samt privata händelser som jag vill ha tillgängliga. Om mina recept eller inlägg uppmärksammas av dig som läser detta, hoppas jag att de ger inspiration till kreativitet och vardagslyx.

Sociala medier

Kategorier

Arkiv