Fröknäcke med fiberhusk
Val av frön och nötter kan man blanda som man själv gillar eller vad man har hemma. Grund receptet är att ha 2 msk fiberhusk, 2 msk mandelmjöl/majsmjöl och 5 dl vatten.
Detta knäckebröd är SÅ gott och uppskattas av hela familjen!
Ingredienser:
- 2 dl solrosfrön
- 1 dl linfrön
- 1 dl sesamfrön
- 2 dl pumpakärnor
- 2 msk fiberhusk
- 2 msk madelmjöl
- 1 tsk salt
- 5 dl vatten
-
Flingsalt
1. Blanda ihop solrosfrön, linfrön, sesamfrön och puumpa kärnor
2. Tillsätt fiberhusk, mandelmjöl och salt
3. Tillsätt till sist vatten och rör om i ca 5 min tills det börjar bli en lite tjockare massa
4. Låt stå och svälla i ca 1 timme
5. Bre ut ett tunt lager av smeten på två plåtar klädda i bakplåtspapper
6. Strö över flingsalt och ställ in båda plåtar i ugnen i ca 60 min i 160 grader varmluft, men byt plats på plåtarna efter ca halva tiden (30min) för att fördela värmen i ugnen
7. Låt dem svalna och avlossa försiktigt från plåten. Bryt loss i delar och förvara torrt
2. Tillsätt fiberhusk, mandelmjöl och salt
3. Tillsätt till sist vatten och rör om i ca 5 min tills det börjar bli en lite tjockare massa
4. Låt stå och svälla i ca 1 timme
5. Bre ut ett tunt lager av smeten på två plåtar klädda i bakplåtspapper
6. Strö över flingsalt och ställ in båda plåtar i ugnen i ca 60 min i 160 grader varmluft, men byt plats på plåtarna efter ca halva tiden (30min) för att fördela värmen i ugnen
7. Låt dem svalna och avlossa försiktigt från plåten. Bryt loss i delar och förvara torrt
Receptet från (https://www.kokaihop.se/recept/lchf-knackebrod)