Tårtor Choklad, Tårta

Choklad, choklad och chokladtårta med en hint av mocca

Älskar du choklad? Då måste du provabaka denna! Den blev mycket saftig, len, god samt fick mycket bra betyg av gästerna.
 
 
Tårtan består av: 
  • Chokladbottnar, recept hittar du här på bloggen . 
  • Mjölkchokladmousse, recept som räcker till två lager (20 cm i diameter): 1. Vispa 300 g vispgrädde ställ åt sidan, 2. Smält 150 g mjölkchoklad 3, Rör ihop 3 st ägggulor och blanda sedan i choklad under konstant kraftig vispning tills allt ägg är blandat med chokladen. Vänd ner vispade grädden och en nypa flingsalt.
  • Moccakräm för att spacklade tårtan. Recept moccakräm här på bloggen. Den blandade jag med smörkräm på 100 g smör, 80 g florsocker, 1 st äggula, lite hett vatten. Går såklart att smaksätta vanlig smörkräm med kaffe bara. Men jag hade moccakrämen färdig redan och fyllde ut den med vanlig smörkräm, vart supergott.  
  • Dripsen består av Esspressoganache, recept, kan halveras blev väldigt mycket över! (görs när tårtan är färdigspacklad och redo för dekoration): Värm 130 g grädde med en nygjord espresso (eller esspressopulver). 2. Häll varma kaffe+grädden över 200 g hackad choklad 70%. 3.Rör runt tills slät och glansigt 4.Vänd i 30 g rumstemp.smör på slutet. Häll i spritspåse och låt svalna av lite men inte för mycket. 
  • Dekorerad med chokladmousse och färska bär. Recept på chokladmousse här, OBS jag halverade receptet för detta ändamål. 
Lycka till och låt smaka! :D