Chokladmousse som tårtfyllning 2 lager

Denna mousse provade jag som dekoration till en mumsig chokladtårta, kommer definitivt prova den nästa gång jag ska ha chokladmousse i tårta. receptet kommer från homemadestockholm.
 
Ingredienser: 
  • 65 g strösocker
  • 20 g vatten
  • 60 g hela ägg
  • 40 g äggula
  • 160 g mörk choklad 64%
  • 225 g vispad grädde

Gör så här:

  1. Visp grädden och ställ åt sidan.
  2. Häll socker, vatten, hela ägg och äggula i en rostfri bunke. Vispa och ställ bunken över vattenbad. Vispa och låt den tjockna tills den når 82 grader.
  3. Häll över äggvispet i en vispskål och vispa blandningen till rumstemp.
  4. Hacka chokladen och smält den över ett vattenbad tills den är 55 grader varm.
  5. När chokladen är smält  och äggvispet är kallt och luftigt vänder du först ned 1/3 del av den vispade grädden i chokladen och rör den helt slät och blank.
  6. Vänd sedan försiktigt ner resterade grädde och äggvisp, lite i taget. Vänd runt ingredienserna med slickepott tills den blir helt blänkande och len.