Chokladmousse som tårtfyllning 2 lager
Denna mousse provade jag som dekoration till en mumsig chokladtårta, kommer definitivt prova den nästa gång jag ska ha chokladmousse i tårta. receptet kommer från homemadestockholm.
Ingredienser:
- 65 g strösocker
- 20 g vatten
- 60 g hela ägg
- 40 g äggula
- 160 g mörk choklad 64%
- 225 g vispad grädde
Gör så här:
- Visp grädden och ställ åt sidan.
- Häll socker, vatten, hela ägg och äggula i en rostfri bunke. Vispa och ställ bunken över vattenbad. Vispa och låt den tjockna tills den når 82 grader.
- Häll över äggvispet i en vispskål och vispa blandningen till rumstemp.
- Hacka chokladen och smält den över ett vattenbad tills den är 55 grader varm.
- När chokladen är smält och äggvispet är kallt och luftigt vänder du först ned 1/3 del av den vispade grädden i chokladen och rör den helt slät och blank.
- Vänd sedan försiktigt ner resterade grädde och äggvisp, lite i taget. Vänd runt ingredienserna med slickepott tills den blir helt blänkande och len.