Baguetter på manitoba cream
Så himla goda baguetter!
Du behöver inte gå på restaurang för att få ett fantastiskt bröd !
Igår lyckades jag göra ett så gott bröd, receptet fick jag från finax.com och följde det exakt!
Du behöver förbereda poolishen kvällen innan du ska baka av brödet så man tänker på det :) !
Dagen innan:
låt degen gotta sig i rumstemp i ca 4 h, låt den sen jäsa i kylen under natten, då ser de ut så här dagen efter:
Utbakningen
Första stötningen:
Andra stötningen:
Efter man har portionerat ut baguetterna i treslag:
Efter man har rullat (jag skruvade) baguetterna och låte de vila och jäsa sig till dubbla storlek:
Färdigt!
Glöm inte att fukta ugnen med vattenspruta, det gör dem så krispiga och fina ! Och vill man frysa in dem så ta ut dem lite innan de är färda så kan man grädda på dem och få färska baguetter närsom helst ! :)