Lantbröd, det godaste brödet
Här kommer mitt recept på lantbröd, för att piffa upp det hade jag solrosfrön på innan det gräddades, vilket lyft! det blev jätte gott :)
Ingredienser:
- ca: 5 dl vatten
- 25 g jäst
- 1 tsk salt
- ca: 10 dl Rågsikt
- 1 msk mörk sirap (ta bort för sockerfritt)
- 3-4 msk solrosfrön
- 1 ägg
- Värm vattnet till 37°C-40°C och låt jästen lösas upp. Ha i saltet och sirapen
- Ha i mjölen och knåda ihop till en smidig deg, något kladdig.
- Låt jäsa i en timme.
- baka ut degen på bakbord med mjöl och forma till två bullar, skär tre snitt i dem och låt jäsa i 45-60 min, sätt ugnen på 200°C.
- Efter jäsning pensla bröden med ett vispat ägg och strö över solrosfröna.
- GRädda i ugnen i 30-35 min.
♥