Lantbröd, det godaste brödet

Här kommer mitt recept på lantbröd, för att piffa upp det hade jag solrosfrön på innan det gräddades, vilket lyft! det blev jätte gott :)

Ingredienser:
  • ca: 5 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 1 tsk salt
  • ca: 10 dl Rågsikt
  • 1 msk mörk sirap (ta bort för sockerfritt) 
  • 3-4 msk solrosfrön
  • 1 ägg
  1. Värm vattnet till 37°C-40°C och låt jästen lösas upp. Ha i saltet och sirapen
  2. Ha i mjölen och knåda ihop till en smidig deg, något kladdig.
  3. Låt jäsa i en timme.
  4. baka ut degen på bakbord med mjöl och forma till två bullar, skär tre snitt i dem och låt jäsa i 45-60 min, sätt ugnen på 200°C.
  5. Efter jäsning pensla bröden med ett vispat ägg och strö över solrosfröna.
  6. GRädda i ugnen i 30-35 min.