Glutenfri fudgebrownie

Denna brownie kommer du att älska om du gillar choklad. Den är riktigt fudgig och har en stark ton av choklad. Detta recept är även glutenfritt.
 
 
Ingredienser:
(måtten i paranteserna är ungefär, beror såklart på hur packat råvaran är eller vilket mått man använder. Om du inte redan väger ingredienser så är mitt tips att börja med det. Blir lättare att få det resultat man vill ha samt att reda ut vad som gick fel om det inte gick som tänkt.)
  • 150 g smör
  • 250 g strösocker
  • 110 g (2 st) ägg 
  • 70 g (1,5 dl) kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk salt 
  • 45-50 g (0,75 dl) glutenfritt mjölmix
  • smör och kakao till formen 
Gör så här: 
  1. Sätt ugnen på 160-175 grader varmluft.
  2. Smält smöret i en kastrull, tillsätt socker, vaniljsocker, salt och kakao och ta bort från värmen. Rör runt tills det börjat svalna.
  3. Vispa ner äggen i smeten och sist mjölmixen. 
  4. Häll i smeten i smörad och kakaotäckt form, grädda i ca 20 min. (För mig blev det 19 min. Då blev den som fudge, vill man ha kladdigre så ta ut den lite tidigare.)
  5. Låt svalna i formen, skär upp i önskade former och servera!