Barnens mumsiga äppelbullar och hallonbullar utan tillsatt socker

Dessa små godingar passar perfekt som mellanmål eller som alternativ till kalasfikat för de minsta barnen. 
Jag lagade dessa till William som nu är 11 mån.
 
Äpple- och kanelbullar 
Ingredienser
Deg: 
  • 25 g jäst
  • 250 g mjölk
  • 5-8 dl mjöl
  • 50 g smör
  • 1 tsk kardemumma 
  • 2 färska urkärnade dadlar mixade
Fyllning:
  • 2 äpplen 🍏 
  • 1 msk kanel
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 30 g smör
  • 5 st färska dadlar urkärnade och mixade
Gör så här: 
  1. Värm mjölken till fingervarmt
  2. Smula jäst och blanda med mjölken
  3. Ha i kardemumma och hälften av mjölet 
  4. Låt fördegen jäsa i 20 min
  5. Gör fyllningen: Skala och hacka äpplen och koka ihop dem med resten av ingredienserna i en kastrull.
  6. Knåda ihop resten av mjölet, det rumstempererade smöret och mixade dadlar, knåda i maskin tills de släpper kanterna.
  7. Kavla ut och bred på fyllningen och rulla ihop. Skär rullen i ca. 20 st bullar
  8. Låt jäsa på plåt i 30 min under bakduk 
  9. Pensla med ägg och grädda i 175 grader varmluft i 8 min. 
 
   
 
Hallon- och kanelbullar 
Provade en andra gång men denna sats blev med hallon! De vart riktigt mumsiga även för stora barn och vuxna! 
Perfekt att ta med på picknicken 😍
 
Ingredienser
Deg:  
  • 50 g jäst
  • 500 g mjölk
  • ca 10 dl mjöl Kör på känn med degen
  • 50 g smör
  • 1 st ägg
  • 1 stor banan
Fyllning:
  • Smör  
  • kanel
  • Frysta hallon 
Pensling: 
  • 1 st ägg
  • vatten 
  • nypa salt (valfritt) 
Gör så här
Först fördegen:
  1. Värm mjölken till fingervarmt
  2. Smula jäst och blanda med mjölken
  3. Ha i 500 g mjöl och rör ihop ordentligt.  
  4. Låt fördegen jäsa i ca 30 min
Efter fördegen jäst: 
  1. Mixa en banan och vispa ihop med ägget.
  2. Knåda ihop fördegen med banenäggblandningen, rumstempererat smör och ha i mjöl tills degen är kladdig men inte lös. Det ska gå att pudra med lite mjöl och kavla.  
  3. Kavla ut och smöra, strö kanel på hela rektangeln, häll på hallon i mitten (så det täcker 1/3 av rektangeln).
  4. Vik över kanterna från långsidan som inte har hallon och platta till. Pudra och kavla till den lite. 
  5. Skär remsor med exempelvis pizzaskärare, snurra eller rulla varje bulle och låt jäsa till ca dubbla storlek. 
  6. Pensla med äggvatten och grädda i 225 grader varmluft i ca 6 min.
  7. MUMS!
(null)