Kandidatexamensarbete på 15 hp våren 2015

Mitt kandidatexamensarbete inom industriell produktion börjar nu verkligen ta fart, känns kul att ha kommit igång och äntligen ha valt forskningsområde. Det känns som att jag har landat från ovisheten som rådde och nu arbetar mig framåt med klarare mål.  
Ett tips till er alla som ska göra ett examensarbete, börja tidigt fundera över vad ni vill forska eller arbeta med! Kanske redan år innan fundera ut vad som intresserar dig och vad du skulle vilja bidra med och när de närmar sig kontakta företag. Den tiden som krävs för att hitta ett intressant område eller få kontakt med företaget man ska jobba på vill man inte ta ifrån själva arbetstiden som är tajt redan som den är. 
 
Men som sagt nu har jag landat och lånat hem "några" böcker att läsa, bara att sätta på sig läsarglasögonen och ta in massa kunskap :)  
Ett bra tips är att avväpna böckerna, dvs sätta sig och bläddra igenom dem och överblicka vilka kapitel som verkar intressanta. På så sätt lär man sig känna böckerna lite och det blir lättare att ta fram den informationen man letar efter. 
Att avväpna böcker är bra i alla kurslitteratursamanhang.