Sovrutiner - 14 månader

Sedan Viktor föddes har vi som jag tidigare nämn låtit han somna i vår famn efter saga och välling sedan lagt ner honom i hans säng, detta fungerade utmärkt, han sover hela nätter, sedan började han demonstrera högt och det var då vi började lägga ner honom i hans säng, där han fick saga och välling och han somnade efter det.
 
Vi är mycket noga med att inte lyssna på vad "media", "barnpsykologer" och alla "metoder" säger utan vi går efter Viktor hela tiden, hur han beter sig vad han behöver, vilket ändras lika fort som hans utvecklig.
 
Barn som inte kan prata med ord använder ljud och kroppsspråket, vilket betyder att det är viktigt att lära känna sitt egna barn, kroppsspråket och skrik/ljudet är just det som de använder för att kommunicera med oss föräldrar. Lär man sig känna och se sitt barn ordentligt så kommer de flesta problem som "pedagoger mfl." tjatar om att kunna lösas på helt egen hand med endast ditt sunda förnuft.
 
Viktor har nu senaste månaden inte velat somna själv längre, han har gjort sig hörd efter saga och vill inte sova fast han är jättetrött. Vi försökte några gånger att trösta honom och lägga ner honom igen men han ville inte, så det var dags att tänka om och lyssna på honom. Nu får han sina rutiner som vanligt, dvs bada, välling saga och sedan sitter jag nu på en stol brevid honom och klappar honom på huvudet tills han somnar. 
Vi fick alltså byta strategi igen och som sagt, barn utvecklas otroligt fort när de är så här små och deras rutiner också, så var uppmärksam hela tiden och låt eras sunda förnuft/instinkter vägleda er till hur ni ska bete er mot era barn.